Lisaained

Maitseained

AS Veikand on Saksa ettevõtte Raps esindaja Eestis. 1924.a. Hamburgis apteeker Aadalbert Raps´i poolt asutatud pereettevõte on praeguseks kasvanud maailma juhtivaks maitseainete tootjaks. Rapsi maitseainete võluriiki pääseb siit: www.raps.de. Abiliseks soovituste, näidiste ja retseptidega on Anita Koik ja Leelo Mäesep.

Marinaadid

Alates 2005. Aastast oleme me Raps’i toodete esindaja Eestis. Pakume laialdases valikus erinevaid marinaade lihatoodetele. Kuivmarinaadid pulbritena. Valmismarinaadid ämbrites- õli baasil, vee baasil ja emulgeerituna.

Riivsai

Riivsaia kasutatakse paljudes toiduainetes lisaainena ja paneeringuna. Toote kirjeldus: Breadcrumb 1596 tootmisel on kasutatud nisujahu, vett, soola, taimerasva, pärmi ja paprika pulbrit. Breadcrumb 1596 kasutatakse hakklihast tükilihatoodete massis ja paneerimiseks. Breadcrumb suurendab toote väljatulekut, alandab toote omahinda, aitab kinni hoida niiskust. Toode vastab German Food Legislation (LMBG) nõuetele ja ei ole geneetiliselt muundatud. Kasutamine: Breadcrumb 1596 seob 3,6 – 3,9 osa vett. Toote iseloomustus: Värvus pruunikas-valge. Maitse iseloomulik riivsaiale. Lõhn neutraalne, konsistens sõmer. Toote omadused: Niiskussisaldus 8 – 10 % Tihedus 380 – 450 g/l Soola sisaldus 1,4 – 1,6% Energeetiline väärtus 337,6 kcal/1438,4 kJ Rasva sisaldus 1,7 g/100g Valku sisaldus 10,5 g/100g Kiudaine sisaldus 3,7 g/100g Säilitamistingimused: Toote omadused säilivad 6 kuud alates valmistamise kuupäevast.Toodet hoida suletult kuivas ruumis. Pakend: 20 kg niiskuskindlad kilekotid 600 kg alusel Tootja: Kerry Ingredients GmbH

Juuretised

AS Veikand on maailma ühe suurima lisaainete tootja DuPont Danisco ametlik esindaja Eestis. Juuretis annab tootele unikaalsed omadused - aroomi ja tekstuuri. Samas aitavad takistada tooteid ka kiiresti riknemast.  Osa juuretisi- probiootikumid- on positiivsete omadustega ning aitavad meie organismi heaolule ja tervisele kaasa. Meil on Teile pakkuda juuretisi otse tootesse lisamiseks (DVI) ja peamiselt on nad kolmel erineval kujul- sügavkülmutatuna, lüofiliseerituna (sügavkülmutatuna kuivatatud) ning vedelikuna. DuPont Danisco juuretised jagunevad oma olemuselt järgmiselt: - Mesofiilsed juuretised->CHOOZIT sari. Juuretiste sari, milles on juuretisi nii juustu, hapukoore, kodujuustu, keefiri, hapupiima kui ka kohupiima valmistamiseks. Lähemat infot antud toodete kohta saate siit. - Termofiilsed juuretised->YO-MIX sari. Jogurti valmistamiseks, portfellis on hulgaliselt võimalusi värskelt fermenteeritud toodete tootmiseks, et saada erineva konsistentsi ja aroomi/maitse omadustega tooteid. Täpsem tutvustus avaneb siit. - Säilimisaega pikendava toimega juuretised->HOLDBAC juuretised. Juuretised, mis aitavad vähendada piimatoote riknemist ja pikendada toodete säileaega naturaalsel viisil. Tegemist on naturaalsete juuretistega. Saadaval on Holdbac juuretised nii värskelt hapendatud toodetele, juustule kui ka lihatoodetele. Täpsem tutvustus avaneb siit - Probiootilised juuretised-> HOWARU Premium Probiotics. DuPont Daniscol on olemas valik probiootikume, mis on head Sinu tervisele. Pakkuda on erinevaid tüüpe. Veelgi enam infot leiad www.howaru.com

Soja

Pakume laias valikus sojatooteid toiduainetööstustele. -Tekstureeritud sojajahu: popluaarne toode pelmeenides, frikadellides jm. - Sojajahu: keedutoodetele ja poolsuitsuvorstidele. - Sojaisolaat: impordime ise otse Hiinast kõrgekvaliteedilist sojaisolaati. Küsige hinnapakkumist!

Aroomid

Aroomid ehk lõhna- ja maitseained AS Veikand esindab Eestis Šveitsi firma Firmenich lõhna- ja maitseaineid. Meil on pakkuda lai valik lõhna- ja maitseaineid nii joogi-, pagari-, piimatööstuse toodetele kui ka kommi- ja jäätisetööstuse toodetele ning ka kulinaariatoodetele. Lõhna-ja maitseainete valik on mahlasest ja värskest kuni terava vürtsini. Saadaval on nii naturaalsedkui ka sünteetilised lõhna- ja maitseaineid, mis vormilt on vedelikud, pulbrid või kapsuleeritud pulbrid. Firmenich on turuliider kapsuleeritud lõhna- ja maitseainete lahenduste pakkujana. Nendeks on Durarome ja Flexarome tootegrupid. Mõlema tootegrupi puhul on lõhna- ja maitseaine õlid sisestatud vees lahustuva süsivesikute maatriksisse, mis tagab nendele toodetele pikema säilimise ning stabiilsuse.  Durarome kapsuleeritud pulbrid on vees väga hästi lahustuvad ning hoiavad konstantset aroomiprofiili. Flexarome aga on hinnatud, kuna segades tundlike toodetega (nt mahl) püsib aroom muutumatuna ja samas kannatavad ka need kapsuleeritud lõhna- ja maitseained kuumutamist ning niiskust. Te otsite maitseelamust - meie saame selle muuta täiuslikuks!

Tärklised

Markeering

Kasutusala

Omadused / eelised

Olulised näitajad

Kartulitärklis Pagari-, piima-, ja lihatoodetes ning kulinaarias Hästi lahustuv külmas vees. Suhteliselt kõrge viskoossus. Moodustab ühtlase läbipaistva geeli. Annab (vorsti) toodetele hea lõigatavuse. Tagab (vorsti)toote hea kuju. Neutraalne maitse.
Maisitärklis  Pagari-, piima-, ja lihatoodetes ning kulinaarias. Aga ka jookide ja mooside valmistamisel. Lühike geeli tekstuur. Läbipaistmatu geel. Suhteliselt kõrge viskoossus. Kerge lahustada vesilahuses. Mahukaal 670 g/l
Maltodekstriin Pagari-, piima-, ja lihatoodetes ning kulinaarias Mõõdukalt veeslahustuv. Kõrge viskoossus lahuses. Väga madal magusus. Madal hügroskoopsus. Madal mono- ja disahhariidide sisaldus.  Mahukaal 550 g/l
Modifitseeritud tärklised  Suppides, kastmetes, pastöriseeritud dessertides, pirukatäidistes, makaronitoodetes Väga kõrge viskoossus Ühtlane kreemjas tekstuur. Väga kõrge veesidumisvõime. Väga hea kliistri selgus. Väga hea stabiilsus juba kuumutamisel. Vastupidav kõrgele temperatuurile happelises ja aluselises keskkonnas. Mahukaal 650 g/ l

Muud lisaained

Paksendajad- ehk hüdrokolloidid. Lisaained, mis stabiliseerivad toodet ning vastavalt soovile paksendavad või tekitavad geeli. Kõik pakutavad paksendajad on vees lahustuvad süsivesikud, milledel on kõrge funktsionaalsus juba madalatel doseeringutel. Samuti sobivad need tooted ideaalselt stabiliseerimaks valke. Pakume DuPont Danisco hüdrokolloide nii monokomponentidena, kui ka erinevate valmissegudena. Antud toodete eesmärk on tagada lõpptootele soovitud paksem/ kreemisem tekstuur ja konsistents. Meie poolt pakutavad paksendajad on toodetud kõrgkvaliteetsest toorainest. Saadaval on järgnevate monokomponentide põhised tooted: - Alginaadid - Guarkummi E412 - Karrageen E40 - Jaanileivapuujahu E410 - Ksantaankummi E415 - Pektiin E440